Het Beste Bouwteam 2018


Verbouwing kantoorgebouw De Zigeuner in Diepenbeek (winnaar)

Dit project is een mooi voorbeeld dat vele afzonderlijke aannemers ook perfect kunnen slagen in een voorop gestelde doelstelling. De coördinatie was zeer goed en vooral het respect naar elkaar toe was subliem. Uiteraard zijn er een aantal zaken fout gelopen, maar deze werden dan ook weer op een klasse manier opgelost zodat het verwachte eindresultaat behaald werd.

 

Teamleden

Bouwheer: Jaripa bvba
Architect: Iglesias Leenders Bylois Architecten
Initiatiefnemer: Peters Leon DakwerkenPark Leopold in Sint-Truiden

Het exclusieve woonproject Park Leopold kwam tot een goed einde dankzij een uitstekende samenwerking tussen alle partijen. Ter illustratie: het uitzonderlijk korte tijdsbestek (tussen het verwerven van de grond begin 2013 en start der werken april 2014) en de geslaagde architectuurwedstrijd waardoor het ontwerp paste in de visie van de opdrachtgever en die van de stad. Zo tonen Bouwbedrijf Dethier en Vestio dat ze sterk inzetten op het voortraject, een snelle start met voldoende aandacht voor communicatie en een vlotte overgang naar de effectieve werffase.

Teamleden

 

Bouwheer: Leopold nv (Dethier/Vestio)

Architect: Grosemans-Heylen architecten

Initiatiefnemer: VestioCrematorium 'Stuifduin' in Lommel

De sleutel tot succes voor het bouwteam kende een aantal items: respect en begrip voor elkaars standpunten, pragmatisch kunnen denken door een architect, conceptueel kunnen denken door een aannemer. Items waar wij als bouwteam méér dan in geslaagd zijn.

 

 

TEAMLEDEn

Bouwheer: Pontes

Architect: a2o architecten

Initiatiefnemer: Vanhout nv